Myggans inne- och utemiljö

Ateljén

Här finns materialet synligt för barnen. På väggen finns det väggstafflier monterade så att flera barn kan måla samtidig. Ett stort bord är placerat centralt i rummet för att ge gott om utrymme för arbete i olika material tex. textil, lera och gips.

AKE_0657

Rörelserummet

I förskolans stora rum finns det möjlighet till olika aktiviteter. Förutom den dagliga samlingen på den stora blå mattan, används rummet flitigt för rörelse, bygglek, rollek och musik.

AKE_0773

Lilla lekrummet

I Lilla lekrummet finns det varierande material att inspireras av, med utklädningskläder och utrymme för olika sorters rollek. Efter lunch är det här de minsta barnen vilar eller sover till en saga eller avslappnande musik.

Köket

Maten lagas från grunden på förskolan, i stor utsträckning med ekologiska och/eller lokalproducerade råvaror. Vi följer Livsmedelsverkets råd och rekommendationer ”Bra mat i förskolan”.

AKE_0652

Trädgården – Hågadalen

Trädgården och Hågadalen är viktiga rum för Myggan. Förskolans gård inbjuder till en varierande lek med träkoja, sandlådor, en lekstuga, rutschkana, gungor samt en båt, Hoppetossa. Trädgården genomgår en ständig förändring för att utveckla barnens lek.

Varje vecka görs planerade utflykter till Hågadalen med omnejd.  Vid sköna dagar finns det möjlighet att äta lunch utomhus.

Kommentarer inaktiverade.