Månadsbrev Januari 2012

MÅNADSBREV

Januari 2012 Myggans förskola

Varmt välkomna till en ny termin på Myggan!

Vi öppnade förskolan efter nyår och en dag reagerade vår nya medarbetare Barbro snabbt på att det skvalade så konstigt av vatten i tvättstugan!

Vår nästa nya medarbetare Karins insats var att kvickt

stänga av vattnet! Fastighetsskötare Janne som tillkallats

konstaterade att vår värmeväxlare gått  sönder!

Med ytterligare insatser från honom och vattenfall trodde

vi att läget var under kontroll! En ny växlare skulle installeras på måndagen den 9:e och vi skulle ha värme

och kallvatten fram till dess.

Jag kände dock en viss oro över värmen och vattnet som hade sprutat som en fontän och beslöt mig ( Lena) för att göra en extra koll på lördag eftermiddag, vilket var tur, inomhustemperaturen visade på 11˚! Jag ringde jouren på Uppsala kommun som blev mycket oroliga för att våra rör kunde frysa sönder! Det var kallt ute och värmen i huset sjönk snabbt. Janne dyker upp (han hade helgjour) och räddar återigen situationen! Han vrider på värmen ordentlig manuellt för att vara på säkra sidan………………………

När söndag kväll kom skulle familjen Antholm städa (städjour)

detta fick göras i ca 30˚värme! Varmt och mysigt!!!

Nu när den nya värmeväxlaren är installerad så får vi hoppas att den håller i många år!

Som sagt, två nya medarbetare hälsas välkomna Barbro och Karin. Karin arbetar 75%, samt Barbro 100 %, vikariat ( Jenny är tjänstledig under Vt).

Under vårens rekryteringsprocess, som nu är igång, arbetar Maria 60 % samt Simon 40 % tills den som blir tillsatt kan tillträda. Simon är för övrigt fortsatt ansvarig för förskolans livsmedelshantering samt den dagliga lokalvården under veckan.

Ansvarsfördelningen av grupperna har vi fördelat enligt följande:

Stormyggor- Lena

Mellanmyggor – Karin

Knott –  Barbro, Maria och Simon

Vi vill också passa på att  hälsa Märta Ribbing välkommen, Maltes lillasyster en förstärkning i knottgruppen. Hon började sin inskolning direkt efter nyår och har redan lärt känna såväl barn som vuxna på Myggan.

Vårens tema heter  5 myror är fler än fyra elefanter…………

Förskolans uppdrag:

Att skapa med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, dans och rörelse liksom med hjälp av tal- och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävande för att främja barns utveckling och lärande. Detta inbegriper också att forma, konstruera och nyttja material och teknik. Multimedia och informationsteknik kan kamagra i förskolan användas såväl i skapande processer som i tillämpning.              Lpfö98

Tillsammans ska vi uppleva musik, siffror och bokstäver på olika sätt bla genom att skapa,

dansa, bygga musik och räkna. Vi ser med spänning på vårens arbete och får se vart vi landar!

Vi har en önskan om att ni skickar med barnen en stor t-shirt ( t.ex. en efter pappa eller mamma) som vi kan få skapa på med färg, glitter samt diverse applikationer.

Parallellt med vårens tema kommer vi att flika in med olika små projekt utifrån barnens intresse.

Utflyktsdagarna för Myggorna kommer att vara på Tisdagar och för Knotten Onsdagar.

Myggornas utflykter kommer att varieras med olika utflyktsmål såsom skogen, Biotopia, biblioteket mm. Vi hoppas på snö så att vi kan få åka skridskor på Diamantens isbana eller skidor i spåret!

Knotten kommer att starta sina utflykter med ett fika inomhus med tanke på kylan för små händer men så fort lite värme anländer kommer de också att fika utomhus samt söka sig vida omkring i vår närmiljö, hästhagen, ”vårt” klätterträd, skogen och biblioteket mm.

Förskolan ska sträva efter att varje barn

– utvecklar sitt  intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur olika människor och natur och samhälle påverkar varandra

– utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband med naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

– utvecklar sin förmåga att urskilja , utforska, dokumentera, ställs frågor om och samtala om naturvetenskap.

Lpfö98

 

Skicka med ett fika t.ex frukt, en liten smörgås,

sittunderlag samt någon dryck i en ryggsäck.

Nu är dags att skicka med hjälmar! Daglig pulkaåkning i vår egen pulkabacke kommer att kunna erbjudas för de som vill åka så fort vi får lite snö!

Förskolans övriga dagsrutiner se på veckoschemat som bifogas.

En födelsedag, oavsett om det är ett barn eller en vuxen, firas med flaggan i topp,

om jubilaren vill, får man låna en födelsdagskrona med tillhörande mantel och

sitta på en stol vid samlingstavlan. Vi bokstaverar namnet och räknar ut hur många år vederbörande fyller. Allt skrivs noga upp på whiteboardtavlan med valda färger av den som fyller år. Under sång och musik rullas ett födelsedagståg in till samlingen och på lokets tak sitter ett kort fastsatt. På kortet finns förutom en bild på den som fyller år kommentarer från kamraterna om vad man är bra på! Detta läses upp och som avslutning får man välja en önskelek, sång eller saga.

Nytt för terminen är om man vill så får man gärna ta med en bok hemifrån som vi kan läsa

( tex.  favoritboken) eller om man vill ta med och visa och berätta för sina kamrater om någon gåva som man blivit extra glad över. Till fikat på förmiddagen ordnar vi på förskolan antingen fruktspett, frusen yoghurt eller något liknande. Önskelunch kommer även i fortsättningen att serveras dvs att den som fyller år får önska vad som ska tillagas just denna dag!

Viktiga datum för våren:

??/? -12 Så fort vi får snö ska Myggans vasalopp åkas!

29/3-12  Påskfest för barn och personal

12/4 -12 Öppet hus med föräldrafika kl 14-16.30

Hemligt uppträdande med levande musik!

1/6 -12  Sommarfest  kl 14.30 med föräldrar, syskon ,

samt de nära o kära som har möjlighet att komma

Väl mött! Mvh Barbro, Karin, Simon, Maria och Lena

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.